]

tonon

Tonon Italia, opgericht in 1926, is een toonaangevend merk op het gebied van het ontwerpen en vervaardigen van designmeubelen. Sinds de oprichting door Alberto Tonon heeft dit meubelbedrijf een enorme groei doorgemaakt. Tonon was toen al vernieuwend en is dat vandaag de dag nog steeds. En Tonon heeft zich ook in de jaren dat het economisch moeilijk was, staande gehouden. In 1950 werken er al ruim 200 mensen voor Tonon in ‘la fabbrica’, de roepnaam voor de fabriek van het bedrijf. Al snel brengt Tonon spraakmakende ontwerpen op de markt, zoals de ‘paperclip chair’ in 1981, die een ware bestseller blijkt in de Verenigde Staten en stoel ‘the research’ in 1985, de eerste carbonfiber stoel. Al in 1933 levert Tonon de dekstoelen voor het Italiaanse cruiseschip SS Rex. In 1998 herhaalt de stoelenmaker dat staaltje vakmanschap: er worden 1900 eetstoelen geleverd ten behoeve van het hoofdrestaurant van cruiseschip Queen Mary II. In 2009 komt Tonon met zijn eerste outdoor meubelen, de ‘Here comes the sun-collectie’ en in 2016 verschijnt de opvallend vormgegeven River side-collectie. Tonon doet dus van zich spreken in de meubelwereld. Ook in Nederland.

Tot ziens in onze woon- en slaapwinkel in Maastricht!

bezoek onze winkel

Sfeerfoto Tonon Stoelen

Producten van Tonon

Tonon, een wereldmerk

Tonon werkt samen met een team van internationaal bekende en erkende designers. Allemaal met hun eigen culturele achtergrond, elk met hun eigen stijl. Zij scheppen de bijzondere meubelcollecties van Tonon met oog voor schoonheid en functionaliteit. En altijd in harmonie met de Tonon filosofie: producten maken die over de hele wereld gewaardeerd en bewonderd worden. De unieke eetkamerstoelen en fauteuils vinden trouwens steeds vaker hun weg naar horecagelegenheden en andere bedrijven. Inmiddels zijn er wereldwijd al tientallen restaurants, hotels en kantoren waarin de designstoelen van Tonon te vinden zijn. Dat zegt ongetwijfeld zowel iets over het comfort als over de uitstraling van deze stoelen.

Spraakmakend design

Inmiddels maakt Tonon behalve design eetkamerstoelen en armstoelen ook fauteuils, sofa’s, eetkamerbanken, krukken, tafels en meubels voor buiten. En een dressoir, twee boekenkasten en twee lampen… Welk meubelstuk je ook bekijkt, ze zijn allemaal prachtig vormgegeven en uitermate functioneel. Laten we eetkamerstoel Up Soft Touch als voorbeeld nemen. De elegant vormgegeven zitkuip met de, op zijn zachtst gezegd, opvallende armleuningen, de in het oog springende onderstellen en de veelheid aan frisse kleuren (14!) waarin deze stoel leverbaar is, maken de Up tot een lust voor het oog. Daarnaast is de Up Soft Touch draaibaar, is het zitcomfort buitengewoon aangenaam en voelt het ‘half soft touch’ polyurethaan heerlijk zacht aan.

Over alle meubelstukken van Tonon is een heleboel te zeggen. Ze zijn allemaal de moeite van het bespreken waard. Maar het beste kun je de bijzondere collectie meubels van Tonon Italia zelf komen bewonderen. Dat kan bij woonwinkel Groter in Wonen. In onze vernieuwde, state-of-the-art winkel kijk je je ogen uit. Designmeubelen, sfeerstudio’s, gepassioneerde ‘woonmensen’, bij Groter in Wonen vind je ze allemaal. Bij Groter in Wonen worden we oprecht geïnspireerd door jouw woonwensen. Overtuig jezelf en kom maar de tofste woonwinkel van Maastricht en omstreken.

lees meer lees minder
Inschrijven Nieuwsbrief
VOLG DE LAATSTE WOONTRENDS

Schrijf je nu in voor de inspirerende GIW-nieuwsbrief en je krijgt

€ 10,- KORTING

geldig bij besteding van minimaal
€ 150,- in onze woonwinkel.


Inschrijven

* velden verplicht

Logo Groter in Wonen

Schrijf je nu in voor de inspirerende GIW-nieuwsbrief en je krijgt

€ 10,- KORTING

geldig bij besteding van minimaal
€ 150,- in onze woonwinkel.