Filter Selectie:
Merk
Bodilson

Bree's New World

Dtp.import

Dutchbone

DYYK

Henders & Hazel

Kluskens meubelcreaties

Leolux

Mintjens

Nix Design

Passe Partout

Pode

Saunaco

Uitvoering:
MDF

Rond

Materialen:
Fenix

Glas

Hout

Keramiek

Lak

Marmer

Metaal

RVS
Salontafels Waar de buren jaloers op zijn

Stijlvolle en betaalbare salontafels staan op je te wachten in onze nieuwe woonwinkel.
Laat ons jou inspireren met een stijladvies op maat.


laad meer producten

Stijlvolle en betaalbare salontafels staan op je te wachten in onze nieuwe woonwinkel.

Stijlvolle salontafels

Heb je er ooit bij stilgestaan waarom we een salontafel eigenlijk een salontafel noemen? We hebben er allemaal een (of misschien wel meer) thuis staan, we noemen het ding ook steevast ‘de salontafel’, maar we realiseren ons wellicht niet waar dat woordje ‘salon’ op slaat. Het is geleend uit het Frans; ‘le salon’ betekent ‘woonkamer’. In herenhuizen en andere grote, statige panden werden in de salon de gasten ontvangen voor kunstzinnige of culturele bijeenkomsten. Er werd gemusiceerd, gedicht of gefilosofeerd. Van cultuur of kunsten kunnen we ook nu nog genieten in onze woonkamers, al komen muziek en teksten dan meestal via de televisie tot ons. In het midden van bank en fauteuils staat dan de salontafel; een kleinere, lage tafel waar we bijvoorbeeld drankjes, hapjes, boeken en de afstandsbediening op kwijt kunnen. Als we relaxed op de bank liggen, willen we die tafel onder handbereik hebben. De salontafel heeft nu meer de algemenere betekenis van ‘de tafel die in de woonkamer staat’. Salontafels vormen vaak het middelpunt van onze zithoek en zijn behalve functioneel gelukkig ook heel mooi. Bekijk de hippe, stoere en vooral fraaie salontafels die je bij Groter in Wonen kunt kopen maar eens.>

Staat goed, zo’n tafel

Er is op het gebied van salontafels genoeg moois te ontdekken, zoals je hier ziet. Dat geldt overigens niet alleen voor de salontafels, maar ook voor de banken, de fauteuils, de eetkamermeubels, de boxsprings en al die andere meubelen en woonaccessoires in ons assortiment. We hebben salontafels in talloze maten, diverse materialen en allerlei stijlen. Welke interieurstijl dus ook bij jou past, je vindt zonder twijfel de tafel waar jij blij van wordt. Industrieel, Scandinavisch, modern of landelijk; bij iedere stijl is een tafel te vinden. Heb jij al helder voor ogen welke stijl in jouw interieur de boventoon voert? Dan kun je al aardig gericht te werk gaan. Maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat in jouw interieur niet per se sprake is van één interieurstijl. Daar is helemaal niets mis mee; we hebben niet allemaal een interieur uit een boekje of een woonprogramma. Gelukkig maar… Waar je bij de aanschaf van een salontafel naar kunt kijken, zijn de kleuren en materialen van meubels en accessoires die bij de tafel in de buurt staan. Ook de kleur van vloer en muren kunnen van invloed zijn op de keuzes die je gaat maken. Heb je bijvoorbeeld een donkere tegelvloer, een eikenhouten vloer of ligt er kleurige vloerbedekking in je woonkamer? Het voordeel van die donkere vloer is dat er heel veel materialen en kleuren tafels bij passen. Een houtkleurige tafel op een houten vloer vergt iets meer ‘denkwerk’. Twee kleuren of soorten hout kunnen elkaar perfect aanvullen, maar ook vloeken. Onze interieurstylisten stellen hun expertise en ervaring graag aan jou ter beschikking.

Beslissen maar…

Een salontafel (of een kast, een bank, een bed of een fauteuil) schaf je waarschijnlijk niet wekelijks of maandelijks nieuw aan. We gebruiken die meubelen al snel meerdere jaren. Bij de aanschaf ervan moeten we dus enigszins weloverwogen te werk gaan. Als het meubel er eenmaal staat, doen we er niet ‘even’ afstand van. Er zullen keuzes gemaakt moeten worden. We noemden al de stijl die bij je past. Hou je van een stoere look, met metaal en robuust hout? Dan past de industriële stijl wel bij jou. Word je blij van donker en warm hout en mag jouw salontafel best voorzien zijn van versieringen en fraaie krullen? Dan past een romantische of klassieke stijl meer in jouw straatje. Mag je salontafel kubistisch, strak en rechttoe-rechtaan zijn? Dan ga jij wellicht de moderne stijl shoppen. Een andere belangrijke beslissing die je mag nemen, heeft alles te maken met de afmetingen van de tafel. Hoeveel ruimte heb je ter beschikking voor die salontafel en, ook niet onbelangrijk, hoeveel ruimte heb je nodig. De eerste vraag is relatief makkelijk te beantwoorden. Meten is weten. Misschien is het formaat van je huidige salontafel perfect en kunnen de afmetingen van de nieuwe tafel gelijk blijven. Het antwoord op de tweede vraag hangt ervan af waar je de salontafel voor wilt gebruiken. Als er niet veel op hoeft te staan, kunnen de afmetingen bescheiden zijn. Wil je ook spelletjes spelen aan die tafel of wil je genoeg ruimte hebben voor lekkere hapjes? Dan mag de tafel ook groter zijn.

En dan die vorm…

We hebben het nog niet met je gehad over de ideale vorm van jouw salontafel. Welke vorm gaat het worden? Rond, vierkant, ovaal of een rechthoek? Of misschien wil je wel geen van die ‘standaardvormen’; er zijn nog zo veel andere vormen. Prachtige voorbeelden van afwijkende vormen bij salontafels vind je bij Henders & Hazel. Bij dit trendy merk is ‘lekker anders’ misschien wel de standaard. Salontafel Montpellier kon zomaar een omgekeerde komma zijn. De organische vormen van de Henders & Hazel Prato geven deze ‘dubbele’ salontafel een moderne uitstraling. Zelfs de rechthoekige salontafels van dit merk zijn niet standaard rechthoekig. Tafel Copenhagen heeft twee niveaus, wat dit meubel een robuuste en stoere uitstraling geeft. Copenhagen lijkt wel onverzettelijk. Door de Henders & Hazel City kijk je gewoon heen. Deze tafel heeft een industriële look en het uiterlijk van deze City is dankzij de uitneembare planken eenvoudig aan te passen. Helemaal Henders & Hazel! Een prachtvoorbeeld van een ronde salontafel vind je in de collectie van Dyyk. De Solo staat op een metalen frame en het ronde blad, dat 50, 60 of 90 centimeter in doorsnee kan zijn, is verkrijgbaar in diverse materiaalsoorten én kleuren. Mag het een klassieke vierkante tafel zijn? Zie hier, de Dyyk Padone: een strak onderstel met een zwart of wit marmeren blad. Een tikkeltje retro. Prachtig toch?

Schitterende stijlstudio’s

Dyyk en Henders & Hazel zijn slechts twee merken die bij Groter in Wonen in de (nieuwe) spotlights staan. Nieuw inderdaad, want onze woonwinkel is in een heel nieuw jasje gestoken. Als je Groter in Wonen ‘nieuwe stijl’ nog niet met eigen ogen gezien hebt, nodigen we je van harte uit om binnenkort een bezoekje te brengen aan de mooiste woonwinkel van het zuiden. Je kijkt er je ogen uit. Nieuw zijn bijvoorbeeld onze stijlstudio’s. Deze studio’s zijn met veel oog voor detail door de stijlspecialisten van Groter in Wonen ingericht. De inrichting van de diverse studio’s kan een bron van inspiratie zijn voor de manier waarop je jouw huis wilt inrichten. Je ziet voorbeelden en combinaties van meubels die misschien perfect in jouw interieur kunnen passen. Het bekende, Nederlandse designmerk Leolux heeft diverse prachtige salontafels in de collectie. In de Leolux stijlstudio kun je je helemaal onderdompelen in de luxe en de schoonheid van dit merk. Welke salontafel je ook bekijkt, ze zijn stuk voor stuk speciaal, qua design, qua look én qua feel. Relatief jong in ons assortiment zijn de schitterende meubels van Bert Plantagie. Bekijk de meubelstukken van dit eveneens Nederlandse designmerk en je ziet meteen waarom ons land nog steeds toonaangevend is als het gaat om meubelontwerp. Maar ook in het vervaardigen van duurzame en comfortabele meubelen van uitmuntende kwaliteit blinkt Nederland uit. Daar mogen we best trots op zijn.

We gaan ervoor!

Met ‘we’ bedoelen we niet alleen ‘wij, de woonmensen van Groter in Wonen’. Wij gaan er sowieso altijd voor. Voor meer dan 100%. Wij zijn pas tevreden als jij tevreden bent. We doen er alles aan om je zoektocht naar de perfecte salontafel of een ander meubelstuk of woonaccessoire zo soepel mogelijk te laten verlopen. Ook ná je aankoop ben je nog niet van ons af. We bezorgen de nieuwe aanwinst(en) keurig bij je thuis, onze monteurs monteren de meubels en zorgen ervoor dat ze op de juiste plek staan. Mocht er tóch iets niet in orde zijn, dan mag het een geruststellende gedachte zijn dat service bij Groter in Wonen hoog in het vaandel staat. En gaat er iets kapot, dan zijn er altijd nog uitstekende garantievoorwaarden waar je op kunt terugvallen. Heb je vragen? Dan kun je bij ons terecht. Maar we bedoelden met ‘we’ niet alleen onszelf. Wij samen, jij (met je partner en/of kinderen) en wij, gaan er óók voor! We gaan samen voor de meubelen of de woonaccessoires waar je blij, vrolijk en gelukkig van wordt. Ze mogen en kunnen een verrijking zijn voor je interieur én voor je welzijn, of het nu om de slaapkamer, de salon of de studeerkamer gaat. Elke keer dat je er binnenkomt, elke keer dat je plaatsneemt in je favoriete fauteuil aan je favoriete salontafel of in je zalige boxspring, mag je denken: hier voel ik me thuis. En dat is eigenlijk waar het om gaat als we het over wonen hebben: je thuis voelen. De meubels waarin jij je op je gemak voelt, de kleuren en materialen die je in je interieur gebruikt, de stijl van je meubels en de manier waarop ze geplaatst zijn kunnen er allemaal aan bijdragen om dat thuisgevoel te creëren. En daar willen we bij Groter in Wonen graag aan bijdragen. Bezoek onze mooie woonwinkel en overtuig jezelf!

lees meer lees minder

Het product is nu toegevoegd aan je verlanglijstje.
productnaam
GA NAAR VERLANGLIJSTJE

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie vindt u op onze Cookie policy pagina. OK