Filter Selectie:
Merk
Avek

M line

Nolte Germersheim
Bedden die elk interieur goed doen

De beste bedden vind je altijd op de eerste verdieping… van onze wonderbaarlijke woonwinkel.
Laat ons jou inspireren met een stijladvies op maat.


laad meer producten

De beste bedden vind je altijd op de eerste verdieping… van onze wonderbaarlijke woonwinkel.

Bedden om in weg te dromen

Slapen… Sommige mensen beschouwen het als tijdverspilling. Wij weten wel beter! Slapen is gezond voor lichaam en geest. Een mens besteedt er gemiddeld ook zo’n 8 uur per etmaal aan. Dat zijn maar liefst 56 uur per week; de meeste mensen werken dus minder uur per week dan dat ze slapen, uitzonderingen daargelaten natuurlijk. Als slapen een ‘activiteit’ is waar we wekelijks zo veel tijd aan spenderen, dan is de kwaliteit van de plek waar we slapen van groot belang: het bed. Althans, we gaan er even van uit dat de meeste personen daadwerkelijk in bedden slapen, niet in een hangmat, op de sofa of in de tuinstoel. Een goed en comfortabel bed zal bijdragen aan een gezonde nachtrust. Als je op een bed van inferieure kwaliteit ligt omdat het kraakt, doorzakt of te klein is, dan lig je waarschijnlijk meer wakker dan dat je slaapt. Een comfortabel bed van een goede bouwkwaliteit is dus cruciaal. Slim dat je online bij Groter in Wonen komt kijken naar fraaie bedden die aan die eisen voldoen.

Welk bed heb jij nodig?

Bedden bestaan uiteraard in allerlei afmetingen en uitvoeringen. Misschien is het handig als we eerst vaststellen met hoeveel personen je van dat bed gebruik wilt maken. Er zijn namelijk eenpersoonsbedden, twijfelaars en tweepersoonsbedden. Een bed voor nóg meer personen is niet echt gangbaar, al zou je in sommige kingsize bedden gemakkelijk met drie of vier personen heerlijk comfortabel kunnen liggen. Laten we er maar van uitgaan dat de meeste mensen door maximaal twee personen beslapen worden. Een twijfelaar bed zit qua afmetingen tussen een 1 persoonsbed en een 2 persoonsbed in. Zo’n bed is doorgaans 120 cm of 140 cm breed. Een twijfelaar is natuurlijk leverbaar in diverse lengtematen, net zoals ieder ander bed. Er zijn immers kleinere en hele lange mensen. Als je alleen in een twijfelaar ligt, kun je breeduit liggen; je hebt alle ruimte. Maar ook met twee personen kun je slapen in een twijfelaar-bed. Je hebt dan in ieder geval de garantie dat je heel knus tegen elkaar aan ligt. Maar het kan wél. Het bed ‘twijfelt’ dus een beetje of het voor één of voor twee personen geschikt is, en daar dankt dit bed zijn opvallende naam aan. Het voordeel van dit bed is ook dat het ruimtebesparend is. Als de slaapkamer niet heel groot is en je wilt toch graag een bed neerzetten waar je met tweeën in kunt slapen, is een twijfelaar een hele praktische oplossing. Het verschil tussen een eenpersoons- en een tweepersoonsbed gaan we maar niet uitleggen… Een eenpersoonsbed is overigens 80-90 centimeter breed, tweepersoonsbedden kunnen 160 tot 200 centimeter breed zijn, maar ook 220 centimeter. In het laatste geval mag je gerust van een kingsize bed spreken.

Comfortabele lattenbodem

De meeste mensen hebben genoeg ruimte in de lengte in een bed van 2 meter. Ben je langer dan 190 centimeter, dan doe je er verstandig aan een bed van 210 of 220 centimeter te kopen. Je wilt immers niet dat je voeten buitenboord ‘hangen’ of dat je hoofd ‘uitsteekt’. Wat voor jou de ideale breedte en lengte van een bed is, zal niet heel veel denkwerk vereisen. Wat de beste vering van een bed is, levert misschien meer stof tot nadenken op. Veercomfort is heel persoonlijk en kan dus voor jou anders zijn dan voor je partner. De een vindt een bed fijn waar je in ‘wegzinkt’, de ander heeft behoefte aan een stuggere vering. De meeste bedden zijn tegenwoordig uitgevoerd met een lattenbodem. De latten zijn licht gebogen en kunnen meeveren. Bij moderne bedden is de mate van vering instelbaar. Door de latten meer op spanning te brengen, wordt de vering stugger. Meestal kan dat per zone versteld worden, dus voor schouders en hoofd, middel en benen afzonderlijk. Lattenbodems kunnen vast zijn of verstelbaar. De verstelling zit dan in het omhoog en omlaag bewegen van hoofd- en voeteneind. Afhankelijk van de uitvoering kunnen meer of minder delen van de lattenbodem afzonderlijk van elkaar versteld worden. Dat kan handmatig, maar ook elektrisch.

Spiraalbodem ouderwets? Dacht het niet!

Een andere ‘bekende’ bedbodem is de spiraalbodem. Deze bodem is eigenlijk een metalen ‘net’ dat gemaakt is van gevlochten metaaldraden. Dat net wordt in een raster gespannen. Je kunt je voorstellen dat het veercomfort zachter is dan bij een lattenbodem. Een ander voordeel van de spiraalbodem is de duurzaamheid: metaal is heel sterk en gaat dus lange tijd mee. Je moet zo’n bed natuurlijk niet als trampoline gaan gebruiken, dan gaat de rek er wat sneller uit. Of komt die er net in? De open structuur van de spiraalbodem heeft ook een prima ventilerende werking. Als er een matras goede kwaliteit op ligt, blijft je bed dus heerlijk fris. De spiraalbodem heeft ten onrechte de reputatie ouderwets te zijn. een aantal decennia geleden vierde de spiraalbodem hoogtij. En toen kwamen ineens de elektrisch verstelbare lattenbodems, de boxsprings en zelfs de waterbedden opzetten. Die hebben de spiraalbodem een beetje in de verdrukking gebracht. Maar de spiraalbodem is geëvolueerd. De techniek is niet stil blijven staan en een moderne spiraalbodem doet qua comfort absoluut niet onder voor een lattenbodem of een boxspring. Er zijn nog heel veel mensen die zweren bij dat ‘ouderwetse’ bed, dat zegt toch genoeg?

 

Je lichaam komt direct in aanraking met het matras. Daarin heb je vele soorten, maten, merken en prijsklassen. De meeste matrassen zijn uitgevoerd met pocketveren. Honderden veren in ‘zakjes’ bieden op elke afzonderlijke plek van je lichaam de optimale ondersteuning. De matras vormt zich naar de contouren van jouw lichaam en biedt tegendruk op de plekken waar dat nodig is. Kiezen voor het juiste matras is eigenlijk een zoektocht op zich. Gelukkig weten we bij Groter in Wonen ook heel veel van matrassen, dus ook daarvoor ben je op de juiste plek beland. Jouw slaapgedrag is bepalend voor de matras en de bedbodem die voor jou het meeste comfort opleveren. Slaap je op je rug, je buik of je zij? Transpireer je veel tijdens je slaap? Lig je vaak te woelen? Hou je van een koel bed of wil je het graag warm hebben? Voelt een zacht bed prettiger of hou je een steviger veercomfort? De combinatie van de bedbodem en het matras én de kwaliteit van beide, maken jouw nachten tot een nachtmerrie of een droom. Laat je dus optimaal adviseren bij de aankoop van een bed; er is niet veel dat zo persoonlijk en zo belangrijk is als de slaap van een mens.

Optimaal slaapadvies

Bij Groter in Wonen kunnen we je adviseren. Onze specialisten op het gebied van bedden, matrassen, boxsprings, lattenbodems, toppers, kussens en bedtextiel gaan het gesprek graag met je aan. Jij weet als geen ander waar je behoefte aan hebt en waar je blij van wordt als het over slapen gaat, onze adviseurs kennen de ins en outs, de voordelen en de nadelen én de prijzen van al die producten. Online kun je natuurlijk al een heleboel informatie inwinnen, maar in een adviesgesprek kun jij precies aangeven waar jij behoefte aan hebt. Bovendien kun je in onze woonwinkel al die bedden, boxsprings en matrassen zelf aan een kritische inspectie onderwerpen. Nog belangrijker, je kunt ze zelf testen. Helaas kun je geen nachtje blijven slapen, maar een poosje vertoeven op onze testafdeling levert gegarandeerd al veel inzicht op. In onze vernieuwde woonwinkel vind je bedden van topmerken: Avek, M Line, Nolte Germersheim, het zijn niet de minste fabrikanten in beddenland. En qua matrassen is het zeker niet behelpen: behalve de reeds genoemde merken, vind je bij Groter in Wonen matrassen van Beka, Mahoton, Velda en, last but zeker not least, Pulman. Onze zaak is van top tot teen verbouwd en vernieuwd. Om de ervaring helemaal compleet te maken, tref je op de slapen-afdeling diverse prachtige ‘slaapstudio’s’ aan. Dit zijn compleet ingerichte slaapkamers, waarin onze interieurontwerpers zichzelf hebben overtroffen. Op alle details is gelet. In die studio’s kun je zelf ervaren of een bepaalde stijl qua slaapkamer je aanspreekt of niet.

 

We nodigen je van harte uit om met eigen ogen te komen bekijken wat we net allemaal beschreven hebben. We treden ook graag met je in gesprek: we zijn namelijk bijzonder geïnteresseerd in jouw woonwensen. Waar word jij gelukkig van als het gaat over de inrichting van je slaapkamer, je woonkamer of je eetkamer? Wij raken oprecht geïnspireerd door jouw woonideeën en we vinden het heel tof om met je te sparren over de ideale woninginrichting of het perfecte meubilair. Onze dag is helemaal goed als we jou hebben kunnen adviseren bij je zoektocht naar jouw bed, jouw bank, jouw eettafel of jouw vloerkleed. Wat ons betreft ontmoeten we elkaar dus binnenkort. Je vindt ons aan de Galjoenweg in Maastricht. Onze nieuwe woonwinkel kun je niet over het hoofd zien. Let’s meet, bij Groter in Wonen.

lees meer lees minder

Het product is nu toegevoegd aan je verlanglijstje.
productnaam
GA NAAR VERLANGLIJSTJE

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie vindt u op onze Cookie policy pagina. OK