Filter Selectie:
Materialen:
Leer

Metaal

Polyester

Stof
Barkrukken Waar je blij van wordt… en je interieur ook

De gezelligste barkrukken voor thuis vind je in onze woonwinkel.
Maak je interieur groots met een stijladvies op maat.


laad meer producten

De gezelligste barkrukken voor thuis vind je in onze woonwinkel.

barkrukken

Barkrukken vind je niet meer alleen in cafés en kroegen. We durven zelfs te beweren dat er tegenwoordig meer barstoelen in woonkamers, keukens of feestkelders te vinden zijn dan in cafés. De barkruk heeft de afgelopen jaren behoorlijk aan populariteit gewonnen. de barkrukken die tegenwoordig steeds vaker in onze interieurs te vinden zijn, lijken dan ook in de verste verten niet meer op de klassieke exemplaren die in de kroeg aan de toog te vinden is. Dat zijn meestal houten krukken zonder al te veel opsmuk. Barstoelen voor in huis zijn bekleed met fraaie stofjes, gemaakt van mooie materialen en kunnen zich qua design gerust meten met andere zitmeubels. De barkrukken van nu zijn comfortabele en stijlvolle meubels geworden die je maar wat graag in huis hebt. Zet jouw zoektocht naar de ideale berkrukken rustig online voort. In ons assortiment zijn vast en zeker exemplaren te vinden die je kunnen bekoren. Bekijk je de barkrukken liever in real life? Dat kan: bij Groter in Wonen staan verschillende trendy exemplaren op je te wachten.

Barkrukken veroveren onze interieurs

Barkrukken zijn volwaardige zitmeubels geworden. De hoge kruk maakt dan ook steeds vaker deel uit van onze interieurs. In de keuken, waar we de barstoel bijvoorbeeld tegenkomen bij het kookeiland. Het is de ideale plek om een ontbijtje te pakken, om samen even de dag door te nemen of om een kopje koffie te drinken. In diezelfde keuken of in de eetkamer zien we regelmatig een hoge eettafel opduiken. Ook hieraan past de barkruk perfect. Op hoog niveau dineren of gezellig een spel spelen met vrienden; de barkruk is overal voor in. Natuurlijk zijn er woonkamers of keukens waar daadwerkelijk een bar in staat. Als afscheiding tussen keuken en eethoek bijvoorbeeld. Zet een paar stoere krukken aan de bar, een lekker drankje en wat knabbels erbij en de avond kan niet meer stuk. Ook buitenshuis zien we barkrukken vaker opduiken; bij het overdekte terras of misschien wel in de schuur die is omgetoverd tot mancave. Zo’n kruk is toch ideaal als je niet de hele avond wilt staan, maar ook niet vastgenageld wilt zitten aan een tuinstoel. De barkruk geeft net iets meer bewegingsvrijheid.

Welke kruk past bij jouw stijl?

Meubelontwerpers en -fabrikanten hebben de opmars van de barkruk natuurlijk ook opgemerkt. Dat heeft ervoor gezorgd dat de variëteit en het aanbod in barkrukken aanzienlijk is toegenomen. Ze zijn er in talloze uitvoeringen, stijlen, maten en kleuren. Welke krukken het beste bij jouw interieur passen, hangt onder andere af van de stijl van de meubels die bij de krukken in de buurt staan. En van de plek waar ze komen te staan, uiteraard. Bij een industriële stijl past een kruk waarin hout en metaal zijn verwerkt, maar dan liefst wel zodanig dat het lijkt alsof die materialen zó uit een oud fabriekspand zijn weggehaald. Robuust hout, solide en zwart staal; deze krukken zijn niet kapot te krijgen. Bij de Scandinavische interieurstijl passen krukken waarbij lichtere houtsoorten en fijnere materialen zijn gebruikt. De bekleding bij deze stijl is vaak licht en natuurlijk van kleur. Is jouw stijl modern en strak, dan past daar bijvoorbeeld een kunststof designkruk bij in een opvallende, felle kleur. Om zo’n barkruk kun en wil je absoluut niet heen. Qua stijlen zijn er dus een heleboel mogelijkheden. Ook wat afmetingen betreft heb je genoeg opties. Een smalle barkruk zonder leuningen neemt weinig plaats in, maar je hebt ook ruimere barstoelen die, met hun armleuningen, iets meer ruimte in beslag nemen. Het is slechts een kwestie van meten om er precies achter te komen hoeveel barkrukken er bij jouw bar of hoge tafel passen.

Eenheid of diversiteit?

Je kunt ervoor kiezen om identieke krukken te kopen. Als je van eenheid houdt, is dat een logische keuze. En je gezinsleden of gasten kunnen nooit ruzie krijgen over de vraag wie er op welke kruk mag zitten. Zowel bij barkrukken als bij eetkamerstoelen zien we ook een andere trend opkomen: 4, 6 of 8 krukken of stoelen in verschillende kleuren én modellen aan één tafel, kookeiland of bar. Waarom zouden alle stoelen aan tafel precies hetzelfde moeten zijn? Deze optie straalt gegarandeerd een stijlvolle en chique nonchalance uit. In een strakke, witte hoogglans keuken misstaan zes moderne barkrukken in eenzelfde opvallende kleur zeker niet. Heb je een landelijke keuken waarin pasteltinten de boventoon voeren, dan komen die verschillende krukken in diverse rustieke kleurstellingen prachtig tot hun recht. Wat materialen betreft is er overigens ook wel stof (jawel) tot nadenken. Kies je voor leren barkrukken of voor stoffen exemplaren. Leer heeft een exclusievere uitstraling, stof doet warm en gezellig aan. Leren bekleding is relatief makkelijk schoon te vegen, tenzij ‘ernstige’ vet- of wijnvlekken langdurig de kans krijgen om in het materiaal te trekken. Stoffen bekleding is in nóg meer kleuren leverbaar dan leren bekleding. Wil je liever niet dat er dierlijke materialen in je barkrukken verwerkt zijn, maar val je wel voor de uitstraling die leer heeft, dan is kunstleer natuurlijk een prima alternatief. Kun je wel wat advies gebruiken bij de aankoop van jouw barkrukken? Vraag dan gerust een van de stijl- en interieuradviseurs van Groter in Wonen de oren van het hoofd. We denken graag met je mee om het perfecte interieurplaatje te creëren.

Haal topdesign in huis

Welke toffe barkrukken zijn er dan te vinden bij woonwinkel Groter in Wonen, vraag jij je inmiddels terecht af. Welnu, je ziet ze op deze pagina al staan. Een van de merken in ons assortiment is Henders & Hazel. Bij dit merk vind je hele fraaie meubels in diverse stijlen, van landelijk tot modern. Eigenlijk passen Henders & Hazel-meubels overal bij; ze zijn tijdloos, stijlvol en uniek. Ons assortiment van Henders en Hazel varieert van Henders en Hazel banken tot Henders en Hazel eetkamerstoelen.Wat vind je bijvoorbeeld van de draaibare, in diverse materialen en kleuren leverbare barstoel Chiara? Of van de stoere barkruk Julien, die evengoed bij een industrieel interieur als in een modern interieur past? Topdesign van Nederlandse bodem vind je in de collecties van Leolux. Moderne meubels van een buitengewoon afwerkingsniveau. Barkruk Caron is daar een perfect voorbeeld van. Ook de barkrukken van Perfecta, meubels afkomstig van onze zuiderburen, kunnen een ware aanwinst zijn voor elk interieur. Bekijk alle barkrukken en -stoelen op je gemak en laat je inspireren. Bekijk bijvoorbeeld ook onze Leolux banken

Bescherming voor je kostbare meubels

Meubels zijn gebruiksvoorwerpen; ze moeten tegen een stootje kunnen en ze mogen intensief gebruikt worden. Het heeft weinig zin om in blinde paniek te raken als er onverhoopt tóch een keer een vlek op de bekleding of een beschadiging aan een onderstel ontstaat. Ongelukjes gebeuren nu eenmaal. Alle barkrukken en andere meubels kunnen, ongeacht of ze stoffen of leren bekleding hebben, voorzien worden van een beschermende coating. Met de meubelverzorgings- en beschermingsmiddelen van Oranje Furniture Care bescherm je jouw leren, stoffen en houten meubelaanwinsten optimaal. Als het dan een keertje écht te gezellig wordt, is er dankzij deze producten geen vuiltje aan de lucht (en ook niet aan je bekleding). Wil je nog meer zekerheid inbouwen om je meubels te beschermen? Dan is er de All in House service- en vlekkengarantie. Constructieproblemen, vlekken of beschadigingen die niet onder de standaardgarantie vallen, kun je met All in House tackelen. Gedurende zeven jaar zijn jouw meubels nóg beter beschermd. Dat moet toch een geruststellende gedachte zijn…

Tijd… voor een bezoek aan Groter in Wonen

Het is tijd, de hoogste tijd… om je Groter in Wonen-verlanglijstje te printen of op te slaan en een bezoek te brengen aan Groter in Wonen. Het is immers tof dat je alle meubels en woonaccessoires online hebt kunnen bekijken, maar het is nog veel toffer om ze in het echt te zien en te testen. Dan kun je zelf zien hoe mooi de kleur is die je online hebt uitgezocht of hoe comfortabel die leren barstoel nu écht zit. Bovendien kun je in onze woonwinkel live met onze woonmensen praten; je kunt vragen stellen, advies inwinnen en inspiratie opdoen. En dat allemaal onder het dak van onze totaal vernieuwde zaak. Je vindt er een hele ruime slapen-afdeling, met boxsprings, matrassen, lattenbodems en heel veel andere slaapkamermeubels en -accessoires. Op de benedenverdieping vind je alle meubels en accessoires die niet met slapen, maar met ‘wonen’ te maken hebben. Fauteuils, tafels in alle soorten en maten, tv-meubels, wandkleden, hele bijzondere lampen en meer. We kunnen er natuurlijk nog lang en breed over schrijven, maar het beste kun je al die meubels en accessoires én onze stijlstudio’s met eigen ogen komen aanschouwen. Navigeer naar de Galjoenweg in Maastricht, parkeer gratis voor de deur, haal diep adem en dompel je helemaal onder in de wondere woonwereld die Groter in Wonen heet.

lees meer lees minder

Het product is nu toegevoegd aan je verlanglijstje.
productnaam
GA NAAR VERLANGLIJSTJE

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie vindt u op onze Cookie policy pagina. OK