Filter Selectie:
Merk
Dtp.import

Dutchbone

Frans Bijnen Meubelen

Henders & Hazel

Mintjens

Saunaco

Materialen:
Hout

Metaal
Dressoirs Waar de buren jaloers op zijn

De kasten in onze woonwinkel ruimen gegarandeerd lekker op.
Laat ons jou inspireren met een stijladvies op maat.


laad meer producten

De kasten in onze woonwinkel ruimen gegarandeerd lekker op.

Dressoirs, die ruimen lekker op!

Dressoirs zijn niet meer weg te denken uit onze woonkamers, slaapkamers en werkkamers. Ze zijn praktisch en (gelukkig) vaak ook prachtig. Een dressoir biedt veel opbergruimte voor spullen die anders misschien ‘los’ in je interieur zouden liggen. Een ander voordeel van een dressoir is dat het perfect is om spullen op te etaleren; het is immers een lage kast. Een mooi beeldje, een fraaie vaas met prachtige bloemen of je collectie modelauto’s; op een dressoir staan ze goed. Meubelontwerpers hebben het dressoir in de loop der tijd ook ontdekt en omarmd. Dat levert een derde pluspunt van deze populaire kasten op: qua design zijn het vaak juweeltjes. Ongeacht de stijl, de grootte of de gebruikte materialen; het zijn tegenwoordig niet alleen functionele stukken, maar ook meubels waar je graag naar kijkt. Je bent waarschijnlijk niet voor niets aanbeland op deze pagina: misschien sta je wel op het punt om een dressoir te kopen. Of je bent je aan het oriënteren in alle mogelijkheden. We hebben goed nieuws voor je: je bent precies op de juiste plek op het juiste moment. Hier vind je dressoirs van verschillende gerenommeerde meubelmerken; voor iedere interieurstijl, voor elk budget. Geef je ogen maar goed de kost; bij Groter in Wonen staat ergens het dressoir waar je blij van wordt.

Vive les dressoirs!

Wist je dat dressoirs al in de middeleeuwen hun intrede deden in onze huizen? We noemden het nog een ‘dressoor’ (toen konden we zo’n kast wel nog gewoon met een Nederlandstalig woord benoemen), wat eigenlijk niet meer betekende dan een lage, brede kast met laden en kasten, die gebruikt werd om tafelgerei en andere huisraad in op te bergen. Toen de Fransen meer van zich deden spreken in onze lage landen, veranderde de naam in ‘dressoir’, maar de functie bleef gelijk. Het dressoir staat meestal tegen een muur en is uitermate geschikt als kast voor kleinere spullen. We vinden dressoirs vaak in de woonkamer, maar ook in de eetkamer en op slaapkamers voelen deze kasten zich thuis. Als je thuis werkt, is het een ideale plek om bijvoorbeeld je laptop en papierwerk in op te bergen. Speelgoed en spelletjes van de kinderen zijn in een mum van tijd aan het oog onttrokken (als dat nodig is). Maar ook borden, kommen, schalen of spullen die je niet per se onder handbereik in de keuken nodig hebt, kun je perfect in een dressoirkast kwijt. Vaak bestaat een dressoir uit een combinatie van laden en kasten; dat maakt het tot een veelzijdig en functioneel meubelstuk. En het oog wil natuurlijk ook wat, maar ook daar houden de ontwerpers uitvoerig rekening mee. De merken die je in onze woonwinkel ziet, staan stuk voor stuk voor een uitstekende kwaliteit, mooie producten en eerlijke prijzen. Henders & Hazel, Dutchbone en DTP, het zijn maar enkele fabrikanten van dressoirs en andere meubels die te bewonderen en te koop zijn.

Allemansvriend in elk interieur

Interieurstijlen zijn er in overvloed. In elk woonprogramma en in elke meubelzaak vliegen de termen ‘landelijk’, ‘Scandinavisch’, ‘industrieel’, ‘romantisch’ of ‘klassiek’ je met regelmaat om de oren. Elke stijl heeft zijn eigen kenmerken, wat overigens niet betekent dat stijlen niet met elkaar samen zouden kunnen. De praktijk leert dat in veel huizen niet een en dezelfde stijl te ontdekken is en dat hoeft ook niet. Verschillende stijlen kunnen vaak prima fuseren en elkaar aanvullen. Industrieel en retro passen bijvoorbeeld goed bij elkaar en ook de landelijke en de Scandinavische woonstijl kunnen het goed met elkaar vinden. Het voordeel van dressoirs is dat het vaak allemansvrienden zijn: ze kunnen het al snel met iedereen goed vinden. Al zijn er natuurlijk altijd uitzonderingen en dat is maar goed ook! Een hoogglans wit dressoir zul je niet gauw in een klassiek, romantisch interieur aantreffen. Een matzwarte, strakke designkast voelt zich minder op zijn gemak in een retro of urban stijl. Maar een houtkleurig, neutraal vormgegeven dressoir misstaat eigenlijk nergens. Dressoirs zijn er gelukkig in alle stijlen, in talloze kleuren, in honderden, zo niet duizenden modellen. En ze zijn op maat leverbaar. Dat kan letterlijk ‘op maat gemaakt’ betekenen: de kast wordt dan op maar voor jouw interieur gemaakt. Het kan ook betekenen dat je de dressoirkast naar jouw wensen kunt samenstellen. Jij bepaalt de kleur en de materialen die toegepast zijn bij pootjes en grepen.de mogelijkheden zijn heel divers.

Aan de slag!

Jij hebt waarschijnlijk de ideale plek voor jouw dressoir al in je hoofd. Stap één is dan het bepalen van de afmetingen van die lage kast. Hoe breed mag het dressoir zijn en hoeveel opbergruimte heb je nodig? Een dressoir van 2,5 meter dat voor de helft onbenut blijft, voegt weinig toe. Een kleinere kast die uitpuilt levert ook niet echt een opgeruimde aanblik op. Als je de ideale afmetingen bepaald hebt, kun je gaan kijken naar mogelijke indelingen. Dat kan dus een standaardindeling van een bepaald type dressoir zijn, maar het kan dus ook een op maat gemaakt meubel worden. Vind je laden of kasten handiger? Of een combinatie van die twee? Hoeveel waarde hecht je aan symmetrie en zichtlijnen? Sommige mensen worden nu eenmaal kriegelig als lijnen worden onderbroken, bijvoorbeeld als kastdeurtjes afgewisseld worden met verticale lijnen van lades. mogen er greepjes op de deurpanelen zitten of hou je van greeploos? Staat je dressoir op pootjes of niet? Wordt het een zwevend meubel of een staande kast? Een strak designdressoir, hangend aan een muur; gaat jouw hart daar sneller van kloppen. En welke materialen zie je graag terug in de kast? Metaal, hout of glas? Of een combi daarvan? Als jouw dressoir een kleur heeft, welke kleur is dat dan? Hou je het rustig, door een onopvallende, warme tint heeft? Of ga je voor ‘revolutie’, en kies je voor een kast in een felle, aandachttrekkende kleur? Een dressoir wordt tegenwoordig trouwens ook gebruikt om de tv op te plaatsen. Als tv-meubel dus. In de kast heb je dan alle ruimte voor gameconsoles, mediaspelers, subwoofers en andere apparatuur. Afstandsbedieningen en games verdwijnen opgeruimd in een la.

Advies bij je aankoop

Het zijn allemaal keuzes die gemaakt gaan worden bij jouw aankoop van het ‘perfecte dressoir’. Die keuzes hoef je niet alleen te maken, al mag dat natuurlijk wél. Als je er niet uit komt of als je advies nodig hebt, kunnen we je bij Groter in Wonen altijd helpen. Dat kan een stijladvies zijn. Wil je meer eenheid creëren in je interieur, maar weet je niet hoe? Onze interieurspecialisten denken met je mee en delen hun inspiratie, expertise en ideeën graag met je. Soms kun je met heel kleine ingrepen toch grote veranderingen teweegbrengen. En het kan heel verfrissend zijn als je iemand anders met een onbevangen blik naar je interieur laat kijken. Je komt nog eens op nieuwe ideeën. In onze woonwinkel zijn verschillende stijlstudio’s ingericht. De meubels en accessoires passen perfect bij elkaar; je krijgt zo een uitstekende indruk van een bepaalde stijl en de sfeer die dit oproept. Bij de ene stijlstudio versnel je je pas misschien, omdat je de meubels of de stijlelementen maar niks vindt. Naar een andere studio word je wellicht als door een magneet aangetrokken. Het kan je zo maar overkomen bij Groter in Wonen. In onze woonwinkel vind je de meubels dus veelal geëtaleerd in combinatie met andere meubels en accessoires. Bevalt jou iets wat je ziet? Dan kun je de ideale stijl voor jou shoppen. Onze adviseurs kunnen je helpen bij het bepalen of meubels woonaccessoires bij elkaar passen. Heb je een salontafel geërfd en twijfel je eraan of het dressoir waar je bij Groter in Wonen je oog op hebt laten vallen daarbij matcht? Denk je dat de stijl van je eetkamertafel vloekt met je nieuwe dressoir? Wij zullen je van een eerlijk en deskundig antwoord voorzien.

Welkom bij Groter in Wonen 2.0

Je mag best weten dat we trots zijn op onze nieuwe woonwinkel. We hebben de boel grondig verbouwd en gerenoveerd en we zijn ervan overtuigd dat Groter in Wonen 2.0 jou kan bekoren. Alles is erop gericht om je bezoek inspirerend, gezellig én geslaagd te maken. Voor de inrichting van woonkamer, eetkamer, slaapkamer of een andere ruimte in of om het huis ben je bij de mooiste woonwinkel van het zuiden aan het juiste adres. Dompel je onder in onze sfeervolle stijlstudio’s, laat je verrassen en verwonderen, vraag ons de oren van het hoofd en kijk vooral je ogen uit. Hier vind je alles onder één dak voor een complete woninginrichting. Tussen al die We zijn ook in het weekend geopend. Parkeren mag gratis voor de deur. Een lekker kopje koffie krijg je natuurlijk ook. Laten we elkaar maar snel inspireren: bij Groter in Wonen!

lees meer lees minder

Het product is nu toegevoegd aan je verlanglijstje.
productnaam
GA NAAR VERLANGLIJSTJE

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie vindt u op onze Cookie policy pagina. OK