Filter Selectie:
Categorie
Banken

Fauteuils

Relaxfauteuils

Tafels

Stoelen

Barkrukken

Eetkamerbanken

Kasten

Dressoirs

Salontafels

Bijzettafel

Hockers / Poef

Slapen-collectie
Bedden

Bedbodems

Matrassen

Nachtkastjes

Lampen
Lampen

Merk
M line

Pullman

Velda
Sale - Matrassen

De fijnste matrassen liggen op je te wachten. Verplaats jezelf naar onze woonwinkel en slaap beter!


laad meer producten

De fijnste matrassen liggen op je te wachten. Verplaats jezelf naar onze woonwinkel en slaap beter!

Het belang van matrassen

Slapen… het is niet de meest actieve bezigheid, maar wel een waar de mens doorgaans behoorlijk veel tijd aan spendeert. Reken maar na; gemiddeld brengen we acht uur per etmaal horizontaal door. Als het goed is, sta je na die acht uur uitgerust op om fris en fruitig aan een nieuwe dag te beginnen. Dan moeten de omstandigheden waarin je geslapen hebt wel in orde zijn. Het matras waarop je ligt speelt daarbij een hele belangrijke rol. Een rol die maar al te vaak onderschat wordt. ‘Ik lig toch alleen maar te liggen’, is vaak de gedachtegang. En bij die gedachte gaat het mis. Je lichaam is wel degelijk in beweging en een goede ondersteuning van dat lichaam is essentieel. Bovendien wil je onbekommerd kunnen slapen: liggen woelen omdat je matras te hard, te zacht, te warm of te koud is, draagt niet bij aan een goede en gezonde nachtrust. Gelukkig zijn er matrassen in heel veel uitvoeringen en soorten; voor elke slaapbehoefte is er dus een geschikt matras te vinden. Bij Groter in Wonen weten we er alles van.

Diversiteit in slapers, diversiteit in matrassen

Ieder mens is uniek; gelukkig maar. Dat geldt niet alleen voor onze persoonlijkheid, maar ook voor onze lichaamsbouw. Gewicht, lengte, kracht, fysieke ongemakken; het zijn maar enkele factoren die van invloed kunnen zijn op ons slapen. Bij de aanschaf van een nieuwe matras is het heel belangrijk dat met deze factoren rekening wordt gehouden. Fabrikanten van matrassen weten dat maar al te goed en wenden al hun kennis en expertise aan om de perfecte matrassen te maken. De technologie op het gebied van slaapcomfort heeft de afgelopen decennia gelukkig niet stilgestaan. De matrassen van nu zijn vaak technologische en ergonomische hoogstandjes. Een matras bestond heel vroeger nog uit een laag schuim met een hoes eromheen. Tegenwoordig kunnen matrassen op talloze manieren geveerd en geventileerd worden. Goed slapen mag gerust een wetenschap genoemd worden. De matrassen in het assortiment van Groter in Wonen zijn in ieder geval géén laagjes schuim met een hoes eromheen, dat kunnen we garanderen.

Groter in Slapen

Wie de slapen-afdeling van woonwinkel Groter in Wonen nog nooit bezocht heeft, moet dat eigenlijk met spoed op zijn of haar to-dolijst zetten. De gehele eerste verdieping van onze totaal vernieuwde woonwinkel staat volledig in het teken van lekker slapen. Boxsprings, bedden, slaapkamerkasten en geweldige matrassen; wie goed wil slapen, komt hier volledig aan zijn trekken. Als je bovenaan de trap komt, kun je eerst ideeën en inspiratie opdoen voor de inrichting van je slaapkamer. Diverse compleet en stijlvol ingerichte slaapstudio’s geven een goede indruk van hoe fijne, ontspannende slaapkamers er uit kunnen zien. Loop gerust binnen, doe de kasten open, test de bedden, bewonder de prachtige accessoires en snuif vooral inspiratie op. Zó kan jouw slaapkamer er ook uitzien. Als je al die fraaie kamers bewonderd hebt, kom je aan bij het ‘testgebied’. Hier kun je die matrassen proberen en voelen. Onze slapen-experts geven uitgebreid tekst en uitleg, als jij dat wilt natuurlijk. Ze beantwoorden graag al je vragen en kunnen je adviseren bij de aankoop van jouw ideale matras, boxspring of slaapkamer.

Hoe slaap jij?

Als je matrassen gaat testen, komen al snel enkele essentiële vragen bovendrijven. Slaap je het liefste op je rug, op je buik of op je zij? Je kunt je voorstellen dat het lichaam van iemand die veel op zijn zij ligt een andere ondersteuning nodig heeft dan iemand die altijd op zijn rug slaapt. Je creëert met je lichaam immers andere drukpunten; sommige lichaamsdelen drukken harder in het matras dan andere. En je wilt natuurlijk niet dat bepaalde delen van je lijf niet ondersteund worden. Een goed matras past zich aan de contouren van je lichaam aan. Hierbij is ook de zacht- of hardheid van het matras van belang. Sommige mensen krijgen pijn in hun rug als ze te lang op een te zacht matras liggen. Voor hen is een steviger matras de betere keuze. Anderen vinden het heerlijk om in een zacht ‘hotelbed’ te liggen. Zalig wegzakken in dat zachte matras. Temperatuur speelt ook een belangrijke rol. Sommige mensen transpireren veel in hun slaap. Daar kun je zelf misschien weinig aan doen. Gelukkig zijn er matrassen die van een zeer goede vochtregulering zijn voorzien. Die zorgt er helaas niet voor dat je minder transpireert, maar wel dat je minder ongemak ondervindt van dat zweten. Het matras voert overmatige transpiratie weg van je lichaam. Dat slaapt ongetwijfeld een stuk comfortabeler. Wat voor transpireren geldt, gaat eigenlijk ook op voor lichaamswarmte. Je kunt het heel warm hebben in bed, zonder te transpireren. De zomers in Nederland lijken langer en warmer te worden. Huizen worden steeds vaker van airco voorzien, iets wat je voorheen vooral in landen als Spanje, Italië en Griekenland zag. Zo’n airco zorgt voor de nodige verkoeling, maar ook het matras, waar je lichaam direct mee in contact is, kan al voor de nodige ventilatie zorgen. Dat de kwaliteit van de matrassen bij Groter in Wonen aan de hoogste standaarden voldoet, is evident. Je koopt immers niet elke twee of drie jaar een nieuw matras. Dankzij de gebruikte materialen en de strenge productie-eisen gaan de merkmatrassen die je in het assortiment van Groter in Wonen vindt, heel wat langer mee.

Gun jezelf een goede nachtrust!

Veel mensen gunnen zichzelf een goede nachtrust. Wij, bij Groter in Wonen, gunnen je dat ook. Wat we op onze slaapafdeling helaas vaak te horen krijgen, is dat mensen jarenlang op een slecht matras hebben geslapen. Ze vonden het aanvankelijk niet nodig om veel geld uit te geven aan een matras en hechtten niet veel waarde aan de eigenschappen ervan. Na jarenlang ‘slecht’ geslapen te hebben, komen ze nu terug op die beslissing. De maatschappij is veel gestrester en jachtiger dan vroeger. De mens legt zichzelf meer druk en verplichtingen op en dat levert spanningen op die ook ’s nachts tot uiting komen. Mensen willen daarom een matras die hun slaapbeleving niet langer negatief beïnvloedt, maar die hun slaapcomfort vergroot. Nu is het wel zo, dat in de loop der jaren op het gebied van slaapcomfort veel meer kennis is opgedaan en de technologie is geëvolueerd. We weten dus veel meer over ‘goed slapen’ en mensen kunnen zich, zowel online als offline, beter informeren over de eigenschappen van matrassen. Ze gaan dus niet meer over één nacht ijs bij de aanschaf van matrassen en gunnen zichzelf terecht een veel betere nachtrust. Dankzij de matrassen van Avek, Beka, Mahoton, M-Line, Pullman en Velda komt die welverdiende rust een behoorlijke stap dichterbij.

Online shoppen óf …

We kunnen heel veel schrijven over de beste matrassen, maar daarmee heb je ze nog niet zelf kunnen voelen. We nodigen je daarom uit voor een bezoek aan woonwinkel Groter in Wonen. Of je nu specifiek op zoek bent naar een nieuwe matras en ook van plan bent om die te kopen, ideeën wilt verzamelen voor je slaapkamer of gezellig inspiratie wilt opdoen voor je interieur, je bent altijd van harte welkom. Relaxed rondkijken mag, onze adviseurs de oren van het hoofd vragen mag ook, uitgebreid proef-zitten en – liggen behoort zeker ook tot de mogelijkheden. En een heerlijk kopje koffie drinken kan altijd. In onze gezellige coffeecorner kun je bij de open haard bespreken welke indrukken je allemaal hebt opgedaan. Wist je trouwens dat Groter in Wonen al bijna 50 jaar ervaring heeft in wonen en slapen? En wist je ook dat we onze woonwinkel onlangs grondig verbouwd en gerenoveerd hebben? We zijn maar wat trots op het resultaat en we hopen dat jou dat resultaat ook aanspreekt. Wat wij in ieder geval weten, is dat je nu, op dit moment, online bij Groter in Wonen aan het rondneuzen bent. Dat vinden we top! Als onze zaak je online bevalt, kan een bezoek in levenden lijve eigenlijk alleen maar nóg positiever zijn. We zien je daarom graag ‘in persoon’ bij Groter in Wonen.

Waar treffen we elkaar?

Je vindt onze woonwinkel aan de Galjoenweg in Maastricht. Op de benedenverdieping vind je alle producten, merken en stijlstudio’s die te maken hebben met ‘wonen’. Op de bovenverdieping is onze slapen-afdeling. Wie met de auto komt, kan die gratis voor de deur parkeren. Kom je met het openbaar vervoer? Dan is er een station op loopafstand. We vinden het tof als je jouw ervaringen met onze winkel deelt via sociale media. We hebben uiteraard een Facebookpagina waar we regelmatig nieuwtjes, acties en evenementen op plaatsen. Als je daarvan op de hoogte wilt blijven, raden we je aan om ons te volgen. We geven garantie op de producten die we verkopen. Naast de standaardgarantie kun je een aanvullend garantiepakket afsluiten. Zo zijn jouw aankopen nog beter beschermd bij schade of defecten. Onze ervaren monteurs komen de nieuwe aanwinsten vakkundig bij je thuis afleveren en (indien nodig) monteren. Onze service houdt logischerwijs niet op bij de voordeur van onze winkel. Want wij zijn: Groter in Wonen!

lees meer lees minder

Het product is nu toegevoegd aan je verlanglijstje.
productnaam
GA NAAR VERLANGLIJSTJE

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie vindt u op onze Cookie policy pagina. OK