Filter Selectie:
Categorie
Banken

Fauteuils

Relaxfauteuils

Tafels

Stoelen

Barkrukken

Eetkamerbanken

Kasten

Dressoirs

Salontafels

Bijzettafel

Hockers / Poef

Slapen-collectie
Bedden

Bedbodems

Matrassen

Nachtkastjes

Lampen
Lampen

Merk
Bodilson

Bree's New World

Dtp.import

Dutchbone

HE Design

Henders & Hazel

Mintjens

Pode

Zuiver
Sale - Stoelen

Die prachtige stoelen in onze woonwinkel laat je toch niet zitten?


laad meer producten

Die prachtige stoelen in onze woonwinkel laat je toch niet zitten?

Stoelen zijn maar zitmeubels?

Eetkamerstoelen, fauteuils, barstoelen, relaxfauteuils of krukjes: stoelen zijn er om op te zitten. Punt uit! Nou nou, horen we je denken; een stoel is al lang niet meer alleen een functioneel zitmeubel. En daar gaan we je helemaal gelijk in geven. We wilden je alleen maar triggeren om er bij stil te staan dat een stoel zo veel meer is dan een ding waar je op kunt zitten. Stoelen mogen en kunnen óók de inrichting van je woning of werkruimte verfraaien. En ze dragen bij aan je welzijn: op een comfortabele stoel zit je beter. Als je beter zit, kun je beter ontspannen. En een ontspannen mens voelt zich doorgaans prettiger dan iemand die gestrest is. Er zijn nogal wat stoelen in onze huizen te vinden; tel ze maar eens. Dan ga je toch niet alleen maar stoelen neerzetten die puur functioneel zijn? Het oog én het zitvlak willen ook wat, toch? Voor stoelen die aan alle genoemde criteria voldoen is er gelukkig een perfecte place to be: Groter in Wonen. Op deze pagina kun je alle stoelen in ons assortiment alvast uitvoerig online bekijken. Daar ben je op dit moment mee bezig: super! Maar de beste indruk krijg je uiteraard als je die fraaie stoelen in het echt kunt zien, voelen en kopen. Wees gerust: een bezoek aan Groter in Wonen is absoluut geen straf en onze woonwinkel is heel toegankelijk.

Deskundig advies bij je zoektocht

Voor onze woonkamerfauteuils, krukken en relaxfauteuils hebben we aparte pagina’s ingericht, dat is wel zo overzichtelijk. Alle stoelen die je aan keukentafel, eettafel, bureau of als ‘makkelijke bijzetstoel’ kunt gebruiken, vind je hier. En dat zijn er nogal wat. Waar vroeger in veel keukens de houten spijlenstoel de boventoon voerde en in de luxere eetkamer de klassieke, gestoffeerde stoel te vinden was, is het aanbod tegenwoordig gelukkig veel gevarieerder, veel comfortabeler én veel mooier. Stoelen zijn in zo veel materialen, stijlen, kleuren en uitvoeringen verkrijgbaar, dat de zoektocht naar jouw ideale zitmeubels misschien wel een onmogelijke opgave lijkt. Niets is minder waar, want wij kunnen je daarbij helpen. Laten we vooropstellen dat smaken verschillen; wat de een mooi vindt, kan een ander lelijk vinden. Het zij zo. Uiteindelijk gaat het er alleen maar om wat jij en je huisgenoten mooi vinden. Zelfs als je alleen op de criteria ‘mooi’ en ‘lelijk’ gaat filteren, blijven er nog heel veel stoelen over. Waar ga je dan op selecteren? Welnu, stijl kan al een filter zijn. Welke interieurstijl past bij jou? Dat kan een hele specifieke stijl zijn, maar ook een trendy fusie van stijlen. Misschien heb je er nog nooit zo bewust over nagedacht óf en welke interieurstijl jouw stijl is. Dan is dit misschien het uitgelezen moment om dat eens te doen.

Kies jouw stijl!

Een populaire interieurstijl is de Scandinavische stijl. Bij Scandinavië denken veel mensen aan natuur, hout, groen, licht en ruimte. Andere begrippen die wellicht in je opkomen zijn orde, stoer en rust. Pas al die termen op een interieur toe en je hebt de Scandinavische stijl te pakken. Lichte houtsoorten, groene planten, zachte kleuren, een natuurlijke, rustige ambiance, geen toeters en bellen; meer hoeft het eigenlijk niet te zijn. In de Scandinavische interieurstijl word je niet afgeleid door schreeuwerige kleuren of vormen. Hier kom je echt tot rust. Een andere stijl die tegenwoordig ‘in’ is, is de industriële look. Bij het woord industrieel denken we automatisch aan machines, betonnen fabriekspanden, metalen buizen. Misschien borrelen wel beelden van de Industriële Revolutie op. In de industriële woonstijl zien we inderdaad vaak metaal, hout en steen terug; stoere, robuuste materialen die kracht uitstralen. Leren meubels in cognackleur voelen zich ook uitstekend thuis in deze interieurstijl. Kleuren zijn vaak donker en natuurlijk; denk aan zwart, grijs en bruin. Dat betekent overigens niet dat in een industrieel interieur geen opvallende, frisse kleuren mogen voorkomen. Contrasterend met de industriële stijl is de romantische woonstijl. Zeg ‘romantiek’ en je denkt misschien aan dikke kussens voor een knisperend haardvuur, heerlijk zachte vloerkleden, een voluptueuze sofa waar je in kunt wegzinken, spiegels, brandende kaarsjes en geurende bloemen. Dat zijn meteen ook de elementen die in de romantische stijl terug te vinden zijn. Pasteltinten, veel accessoires, sierlijke meubels en comfortabele stoffen geven je interieur een romantische look en feel. Scandinavisch, industrieel en romantisch, het zijn slechts drie stijlen die voor eenheid in je huis en interieur kunnen zorgen. Natuurlijk zijn er meer stijlen, zoals de strakke, moderne stijl, de landelijke stijl en de retro stijl. Bij Groter in Wonen kun je ze allemaal ontdekken.

Zo veel stijlen, zo veel stoelen

Al die verschillende stijlen, nóg meer verschillende stoelen. Waar komen de stoelen in jouw interieur te staan? In de keuken, in de woonkamer, bij de eettafel of in de studeerkamer? Ga je op die stoel ’s morgens je krantje lezen en van een kopje koffie genieten? Moet je het er met gemak een avond met familie of vrienden op uit kunnen houden? Of wordt het meer een decoratief meubelstuk dat je snel bij de zithoek kunt plaatsen als er visite komt? Van al deze keuzes hangen vorm, bekleding en uitvoering van de stoel af. Aan de keukentafel voldoet vaak een eenvoudiger model zonder leuningen. Een romp van kunststof is makkelijk schoon te houden; gemorste jam of jus d’orange veeg je zó weg. Met stoffen bekleding zul je in de keuken iets voorzichtiger omspringen; een vlek is wel te verwijderen, maar dat vergt iets meer werk. Leer past perfect als bekledingsstof voor stoelen in de eetkamer of de woonkamer; dat materiaal heeft een luxe uitstraling. De keuze voor wél of geen armleuningen hangt vooral af van de beschikbare ruimte en het gebruik. Niet elke stoel met leuningen past onder elke tafel. Bovendien zijn stoelen met leuningen vaak iets breder dan stoelen zonder. De stoel met leuningen moet iets verder naar achteren worden getrokken om er plaats aan te kunnen nemen aan tafel. Een stoel zonder leuningen is iets makkelijker toegankelijk. Aan de andere kant is het wel zo comfortabel als je je armen kunt laten rusten. Een stoel met armleuningen kun je ook prima als extra stoel in de woonkamer bijschuiven.

Rollen of schuiven

De onderstellen van die stoelen zijn uiteraard niet hetzelfde. Drie of vier poten, recht of diagonaal, dun of dik, elegant of robuust, uitgevoerd in een metalen finish of in een kleur of misschien wel met houten poten. Ook hier is persoonlijke smaak weer een belangrijke raadgever. Wat vind je mooi en wat past het beste bij je tafel, je zithoek of je keuken? Wat je wel makkelijker kunt beredeneren is of je de pootjes van de stoelen aan de onderkant wilt voorzien van wieltjes of niet. Het voordeel van een stoel die kan rollen is uiteraard dat zo’n stoel makkelijk bij te zetten is. Als je in de woonkamer een extra stoel nodig hebt, rol je die van de eettafel zo naar de zithoek. De wielen zorgen bovendien voor extra comfort bij het opstaan en het gaan zitten. Nadeel van wielen is dat ze op een houten vloer sneller krassen kunnen veroorzaken. Bij een stoffen of stenen ondergrond weegt dat nadeel minder zwaar. En als een stoel kan rollen, beweeg je dus makkelijker van je plek. Als je aan tafel met een secuur werk bezig bent waar je een vaste hand voor nodig hebt, is het minder prettig als de stoel steeds onder je vandaan rolt. Stoelen met poten zonder wielen staan dus vaster. De pootjes kunnen aan de onderkant bovendien van vilt worden voorzien, zodat ze makkelijk schuiven en geen krassen achterlaten op kwetsbare vloeren.

Kleur bekennen

De stoelen bij Groter in Wonen zijn in onnoemelijk veel kleuren leverbaar. Van zwart tot wit en zo ongeveer alle kleuren die daartussen zitten. Aan de eettafel of de keukentafel kun je kiezen voor stoelen in één kleur. Dat straalt eenheid en rust uit. Een andere trend is om stoelen in verschillende kleuren bij elkaar aan tafel te zetten. Dat geeft een speels effect. Je zou zelfs voor diverse modellen stoelen in verschillende kleuren kunnen gaan. Die kleurrijke en stijlvolle mengelmoes levert toch eenheid op, let op onze woorden. Twijfel je, dan kunnen onze interieuradviseurs je uiteraard bijstaan. Zij kunnen heel goed naar je luisteren om je vervolgens met een passend advies te verblijden. In de stijlstudio’s in onze vernieuwde woonwinkel vind je de stoelen van onze favoriete merken. Die stijlstudio’s zijn tot in de details ingericht; je kunt dus zien, voelen en ervaren wat een bepaalde stijl met je doet. Welke merken stoelen je dan zoal bij Groter in Wonen kunt vinden, vraag je? We sommen er graag een paar voor je op: Leolux, Henders & Hazel, Bert Pantagie, De Toekomst, Dutchbone, Dyyk en Zuiver. Dat zijn ze niet allemaal, maar je bent slechts één muisklik van al onze merken verwijderd. Bekijk ze op je gemak online, maak alvast een eerste en tweede schifting en plan dan je bezoek aan onze woonwinkel aan de Galjoenweg in Maastricht. Daar kun je alle stoelen, banken, kasten, vloerkleden en boxsprings met al je zintuigen ervaren. Tot snel, bij Groter in Wonen.

lees meer lees minder

Het product is nu toegevoegd aan je verlanglijstje.
productnaam
GA NAAR VERLANGLIJSTJE

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie vindt u op onze Cookie policy pagina. OK