Filter Selectie:
Categorie
Banken

Fauteuils

Relaxfauteuils

Tafels

Stoelen

Barkrukken

Eetkamerbanken

Kasten

Dressoirs

Salontafels

Bijzettafel

Hockers / Poef

Slapen-collectie
Bedden

Bedbodems

Matrassen

Nachtkastjes

Lampen
Lampen
Sale - Bedbodems

Buitengewone bedbodems te koop? Dat moet tot op de bodem uitgezocht worden in onze one-of-a-kind woonwinkel.


laad meer producten

Buitengewone bedbodems te koop? Dat moet tot op de bodem uitgezocht worden in onze one-of-a-kind woonwinkel.

Bedbodems voor een betere nachtrust

Zeg je ‘bedbodem’, dan zien veel mensen een houten frame, over de volledige lengte is bespannen met licht gebogen latten van hout, voor zich. En dat is in essentie ook precies wat een bedbodem, ook wel lattenbodem, is. In heel wat slaapkamers in Nederland zijn bedden met de zojuist beschreven bedbodems te vinden. En dat is niet zo gek, want zo’n bed gemaakt van latten is nu eenmaal een beproefd concept dat al in 1957 werd uitgevonden. Het houten frame waar de matras op ligt is tegenwoordig dikwijls voorzien van een mooie ombouw en de eenvoudige, vlakke lattenbodems zijn inmiddels verworden tot technologische slaaphoogstandjes. De hoogste tijd voor een kennismaking met de comfortabele en vooruitstrevende bedbodems die bij Groter in Wonen te vinden zijn.

Beter slaapcomfort

Bedden en zeker ook bedbodems (en daarmee ons slaapcomfort) hebben een behoorlijke evolutie doorgemaakt. Van een met stro of veren gevulde juten zak die gewoon op de grond of op een houten plank met poten lag, via de spiraalbodem en de boxspring, die beide in de 19e eeuw werden uitgevonden en die vandaag de dag nog steeds bestaan, tot de ‘hightechbedden’ die we tegenwoordig in onze slaapkamers terugzien. Ergens in die ontwikkeling, in het midden van de twintigste eeuw dus, werd de lattenbodem uitgevonden. De gebogen latten in combinatie met een zacht matras zorgen voor een stevige, maar comfortabele ondersteuning van het lichaam. De licht gebogen latten zijn namelijk flexibel en veren dus mee als er gewicht op geplaatst wordt. Een eenvoudig, maar ook briljant concept. Wat ooit begon met een ‘simpele’ vlakke, niet-verstelbare bedbodem is uitgegroeid tot een slaapmeubel dat ‘bol’ staat van innovatie en techniek.

Veelvoudig verstelbaar

Tegenwoordig zijn de bedbodems namelijk uitgebreid verstelbaar. Dat geldt voor de weerstand van de latten, maar ook voor de positie van hoofd-, rug- en voeteneind. De lattenbodems zijn veelvoudig handmatig of elektrisch te verstellen. Wil je ’s ochtends relaxed je krantje of een boek lezen in bed, dan klap je in een handomdraai of met een druk op de knop het bovenste deel van de bedbodem omhoog. Vind je het prettig om je vermoeide benen iets hoger te leggen, dan gaat op dezelfde eenvoudige wijze het voeteneind omhoog. In stapjes of volledig traploos; veel is mogelijk. Wil je meer ondersteuning in je schouders of rond je middel, dan zijn die zones bij moderne lattenbodems instelbaar. Je kunt op eenvoudige wijze de flexibiliteit van bepaalde zones en zelfs van afzonderlijke latten aanpassen. Zo creëer je een bedbodem die volledig naar jouw behoeften is aangepast.

Gerenommeerde merken

Bij Groter in Wonen vind je bedbodems van gerenommeerde fabrikanten in het assortiment terug. Wat ons betreft is alleen het beste goed genoeg voor jou, dus werken we, vanzelfsprekend, samen met de beste merken. Op het gebied van lattenbodems zijn dat op dit moment Avek, Mahoton en Velda. Avek, een Nederlands bedrijf dat werd opgericht in 1927, is een fabrikant van bedbodems, boxsprings, bedden en matrassen. Interessant weetje: Avek is de afkorting voor Arbeid, Vlijt En Kwaliteit, drie begrippen waar de waarden van dit topmerk overduidelijk in naar voren komen. Mahoton is eveneens een Nederlands bedrijf, dat in 1984 in Lelystad werd opgericht. Mahoton heeft een eigen ontwikkelings- en productieafdeling én een eigen visie op slaapcomfort en staat op die manier voor slaapmeubels van topkwaliteit. In het assortiment van Mahoton vind je complete slaapsystemen: matrassen, (elektrische) lattenbodems, kussens en bedtextiel. Ook Velda is een grote en bekende naam op het gebied van bedden, matrassen en boxsprings. Het Vlaamse familiebedrijf werd opgericht in 1954. Het begon met de fabricage van een eenvoudig matras, maar is uitgegroeid tot een fabrikant van zeer innovatieve en hoogwaardige slaapproducten.

Jouw zoektocht naar beter slapen

Ben je toe aan een betere en dus gezondere nachtrust? Hoe goed een mens slaapt hangt van veel factoren af. We kunnen helaas niet op al die factoren direct invloed uitoefenen. Gemoedsrust is bijvoorbeeld zo’n factor die we niet zomaar positief kunnen veranderen. Waar we wél relatief makkelijk iets aan kunnen doen, is bijvoorbeeld hoeveel lichtinval er in je slaapkamer is, hoe stil het er is en hoe warm of koud het in die kamer is. Maar je kunt ook invloed uitoefenen op de misschien het belangrijkste onderdeel: je bed. Dat is tóch de plek waar je gemiddeld acht uur per dag in horizontale ‘ruststand’ doorbrengt. Sommige mensen beweren dat ze overal kunnen slapen, maar voor de meeste mensen geldt toch dat het comfort van bed, bedbodem, matras en beddengoed aan bepaalde criteria moet voldoen om de nacht fijn te kunnen doorkomen. Dat begint al met de afmetingen: je moet zowel aan de boven- en de onderkant als aan de zijkanten voldoende ruimte hebben. Als je 1.75m lang bent (een gemiddelde lengte), mag je bed minimaal 2 meter zijn. Slaap je met zijn tweeën naast elkaar, dan is een breedte van 140 centimeter minimaal wenselijk. En daarmee hebben we meteen een standaardmaat van bedden te pakken: 140x200 centimeter is een gangbare beddenmaat.

Goed advies, beter slapen

Slapen is een zeer persoonlijke aangelegenheid. Wat voor de ene persoon comfortabel is, levert voor de ander een pijnlijke rug op. Ieder mens zal dus voor zichzelf moeten bepalen (en vooral ervaren) wat voor hem of haar een fijne nachtrust oplevert. Slaap je op je buik, zij of rug? Vind je een stevige bedbodem prettig of heb je liever een zachtere vering? Er zijn zoals gezegd veel factoren waar rekening mee gehouden kan worden. Misschien heb je die kennis al paraat, maar wellicht kun je daarin ook nog het nodige advies gebruiken. Voor een eerlijk en deskundig advies ben je bij Groter in Wonen aan het juiste adres. Onze slapen-experts nemen de tijd voor jou om uitgebreid te bespreken wat jouw wensen en criteria zijn. Zij kunnen je adviseren in je zoektocht naar de ideale nachtrust. Op onze geheel vernieuwde slaapafdeling kun je producten van de hierboven genoemde merken zelf zien en ervaren. En er is veel meer te zien: volledig ingerichte slaapstudio’s, boxsprings, kasten, matrassen en beddengoed. Je kunt hier de slaapkamer van je dromen volledig samenstellen. Mogen we jou binnenkort begroeten in de mooiste woonwinkel van het zuiden?

lees meer lees minder

Het product is nu toegevoegd aan je verlanglijstje.
productnaam
GA NAAR VERLANGLIJSTJE

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie vindt u op onze Cookie policy pagina. OK