Sfeerafbeelding Secto Design bij Groter in Wonen
Delen:

Secto Design


Het begin
De oprichter van Secto Design, Tuula Jusélius en ontwerper Seppo Koho ontmoetten elkaar voor het eerst in 1995. Vanaf de eerste keer dat ze elkaar ontmoetten, wisten ze dat ze geestverwanten waren; ze deelden allebei respect voor zowel noordelijk hout als voor Scandinavisch helder ontwerp en professionele houtbewerking.
Tuula Jusélius en Seppo Koho begonnen samen te werken aan innovatieve houten meubels. Het meubilair was een succes, maar er was een puzzel voor de klanten: er waren geen houten lampen op de markt die bij het meubilair zouden passen. Geïnspireerd hierop werd de conische Secto 4200-hanger geboren en werd deze de ruggengraat van de hele Secto Design-collectie houten lampen.

Internationaal gaan
In de loop der jaren heeft Secto Design een uitgebreid wereldwijd netwerk van retailers opgebouwd en is het wereldwijd vertegenwoordigd. Meer dan 94% van de productie wordt geëxporteerd. Om de aanwezigheid op de internationale markt te versterken, werd Secto Design USA opgericht in 2017. Samen met de nieuwe modellen en de toenemende nationale en internationale vraag is wat oorspronkelijk een kleine werkplaats in Heinola was uitgegroeid tot een drukke fabriek met meer dan 20 werknemers. Sinds 2017 is de fabriek, Sectomo, eigendom van en wordt volledig geëxploiteerd door Secto Design.

Terug naar boven
Groter in Wonen

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie vindt u in onze Cookie policy. OK