]

pullman bed

Toen George Mortimer Pullman uit New York zo’n 150 jaar geleden een innovatief veersysteem voor treinstellen ontwikkelde, zal hij niet bevroed hebben dat anno 2019 zijn naam nog steeds verbonden is aan een zeer toonaangevend boxspring- en matrassenmerk. Toch is dat laatste wel degelijk het geval. Na het succes van Pullman bij de spoorwegen, meldden zich al snel andere afnemers voor de ongekend comfortabele matrassen van Pullman. Hoteliers en reders wilden hun clientèle ook graag het beste van het beste bieden, dus kon het niet uitblijven dat bedden in hotels en op cruiseschepen van Pullman matrassen werden voorzien. Van daaruit was de weg naar particuliere ‘slapers’ snel ingeslagen.

Ambacht, precisie en passie

Met deze drie termen onderscheidt Pullman zich van de concurrentie. De technieken die zo’n honderd jaar geleden werden uitgedacht en uitgevoerd, werden in de loop der jaren verfijnd en geperfectioneerd. De kwaliteitsstandaard bij Pullman is hoog; zo hoog zelfs dat het bedrijf 25 jaar garantie geeft tegen frame- en veerbreuk. Dan sta je wel in voor je product. En dat geldt dan ook zeker voor de ruim 130 vakmensen die de producten van Pullman iedere dag met veel ambachtelijke vaardigheden, uiterste precisie en veel passie met de hand vervaaridgen.

Het geheim zit in de veren

Het geheim van het comfort van een Pullman bed zit in de vering. Eigenlijk precies dát waar George Pullman in de 19e eeuw furore mee maakte. In elke boxspring zitten elektrothermisch geharde Inside Pocketveren, een technisch verhaal. Het is in ieder geval de ‘buitenveer’ die het eerste gewicht opvangt als je gaat liggen. In die buitenveer zitten kleinere veren die tegendruk geven, precies op die plekken waar jouw lichaam daar om vraagt. Inmiddels is dat systeem waarschijnlijk veelvuldig gekopieerd, maar Pullman was de eerste (en de beste).

Ongekend slaapcomfort

Leuk en aardig, al die technische prietpraat, maar ‘What’s in it for you?’ Welnu, datgene waar het bij een bed en een matras eigenlijk om gaat: dat je er goed op slaapt. Er is weinig zo vervelend en zo van invloed op je functioneren, je humeur en je welzijn als een slechte nachtrust. Zeker als je overdag druk bent, is het van groot belang dat je ’s nachts je welverdiende rust krijgt. Als je uren ligt te woelen omdat je je draai niet vindt of als je peentjes zweet omdat je matras niet voldoende ventileert, merk je dat overdag ongetwijfeld. Dankzij de goede vering van de boxsprings én de comfortabele en met Sensity behandelde matrassen van Pullman zou je van die problemen af moeten zijn.

Heerlijke bedden

De boxsprings van Pullman zijn allemaal heerlijke bedden; van het instapmodel tot de topper in de range. Je kunt je ideale Pullman bed zelf samenstellen of kiezen uit de selectie die Pullman al voor je heeft gemaakt. Wie wél hoge eisen stelt aan slaapcomfort, maar niet per se zelf de ideale combinatie van boxspring, matras, topdekmatras en hoofdbord wil samenstellen, ligt prima op de Pullman Express. Bewezen combinaties die geen enkele concessie doen aan comfort of kwaliteit. De Express is leverbaar in een vaste en een verstelbare uitvoering. Bovendien heb je de keuze uit 18 fraaie kleuren voor de stoffering. De Express Luxe gaat nog een stapje verder: het hoofdbord is afgewerkt met een genopt patroon en dubbelnaalds stiksels, voor een nog chiquere uitstraling. Bovendien kun je kiezen voor een latex Topdek-matras en elegante houten poten.

Select slaapgenot

Een trede hoger in het Pullman-gamma is de Select-serie. Een nóg comfortabeler geveerde boxspring met een matras die in de prijzen is gevallen: de Pullman Silverline is al jaren op rij als beste getest door de Consumentenbond. Met een latex afdeklaag, een hoogte van 24 centimeter, een tijk van hoogwaardige stoffen en een Advanced Dynamic Pocketvering. De keuze aan stoffen en kleuren is bij de Pullman Select nog veel uitgebreider dan bij de Express. Uiteraard zijn ook deze bedden in vaste of elektrisch verstelbare uitvoering leverbaar. En dan komen we, via de Silverline matrassen, bij de Silverline boxsprings. Deze boxspring is voorzien van een 5-zone pocketvering voor een ergonomische ondersteuning en is over de gehele breedte volledig verend, voor een optimaal ligcomfort. De stoffering van de Silverlines is excellent afgewerkt met fraai stikwerk. De verstelbare uitvoering is voorzien van een in de kleur gestoffeerde plint en matrasbeugels, zodat het plaatje compleet is. De boxsprings in de Silverline uitvoering dragen de namen van Canadese steden. Afhankelijk van die naam varieert de uitvoering van hoofdbord, stofferingen en afwerking. Je slaapt hoe dan ook als een roos op een Silverline boxspring én matras.

Kan het nóg comfortabeler?

De Silverline matrassen zijn al subliem. Maar waar zilver genoemd wordt, kan goud niet uitblijven. Je raadt het al: er is ook een Goldline bij Pullman. De Goldline matrassen zijn de crème de la crème op matrassengebied. Ze zijn leverbaar in vier uitvoeringen: Premier, Luxury, Excellence en Grandeur. De eerste drie zijn 24 centimeter hoog, de Grandeur doet daar nog 3 centimeter bovenop. De matrassen zijn voorzien van ventilatieroosters en luxueuze handgrepen. De pocketveren worden bij de Goldline, afhankelijk van de uitvoering, afgedekt met latex, natuurlatex, paardenhaar of Aerocomfort natuurlatex.

En dan nog een Topper

Dus dan heb je een fantastische boxspring, een even zo geweldige matras en dan kun je daar ook nog eens een topper overheen leggen. De Topdek-matrassen van Pullman zorgen ervoor dat je heerlijk zacht ligt; ze zijn verkrijgbaar in uitvoeringen gevuld met Comfortschuim, latex en natuurlatex. Alle Toppers zijn leverbaar als split-variant: zo zijn beide hoofdeinden onafhankelijk verstelbaar. Met een Topper maak je jouw Pullman bed helemaal af!

Probeer Pullman

Na het lezen van zo veel informatie kunnen we ons voorstellen dat je denkt: Mooi, maar kan ik Pullman ook zien, voelen en ervaren? Natuurlijk kan dat. Bij woonwinkel Groter in Wonen in Maastricht zijn we al jaren dealer van Pullman. We weten dus wat voor vlees we, met Pullman, in de kuip hebben. En geloof ons, daar zijn we heel enthousiast over. In onze geheel vernieuwde winkel, dus ook een nieuwe slaapafdeling, kun je de boxsprings, matrassen en toppers, maar ook kussens, dekbedden en ander bedtextiel bekijken, voelen, testen en natuurlijk kopen. Onze woonmensen staan je graag te woord.

Inschrijven Nieuwsbrief
VOLG DE LAATSTE WOONTRENDS

Schrijf je nu in voor de inspirerende GIW-nieuwsbrief en je krijgt

€ 10,- KORTING

geldig bij besteding van minimaal
€ 150,- in onze woonwinkel.


Inschrijven

* velden verplicht

Logo Groter in Wonen

Schrijf je nu in voor de inspirerende GIW-nieuwsbrief en je krijgt

€ 10,- KORTING

geldig bij besteding van minimaal
€ 150,- in onze woonwinkel.