Tolhuijs

We verwelkomen een nieuw, jong en vooral bijzonder merk in ons assortiment: Tolhuijs. In 2015 start Bastiaan Tolhuijs zijn bedrijf in onder andere wandrekken, tafels en lampen. Hij kiest ervoor om de gebaande paden in de wereld van meubelontwerp anders te bewandelen. Tolhuijs ontwerpt vanuit het materiaal en de mogelijkheden die dat materiaal biedt om er iets functioneels en moois van te maken. Spullen die normaliter bij het grof vuil belanden, krijgen bij Tolhuijs een prachtig tweede leven. Aan de slogan ‘Duurzaam Dutch Design’ is dus geen woord gelogen. Tolhuijs doet niet aan recyclen, maar aan upcyclen; afvalmateriaal wordt omgetoverd tot fraaie lampen, wandrekken of tafels. Het streven is om 99% duurzaam te zijn en dat lukt op de ingeslagen weg bijzonder goed.

bezoek onze winkel

Fency Wandrek Tolhuijs

Producten van Tolhuijs

Duurzaam Paard van Troje

In de huidige maatschappij komen veel producten als wegwerpproducten op de markt; als ze hun functie eenmalig vervuld hebben, belanden ze op de afvalhoop. Afvalverwerking kost veel energie en de recycling ervan is lang niet altijd goed voor ons milieu. Tolhuijs grijpt in voordat die producten in de shredder of de afvalverbrander terechtkomen. Lampen worden bij Tolhuijs bijvoorbeeld gemaakt van oude lashaspels, voor de personaliseerbare wandrekken worden hekken gebruik die dienst hebben gedaan bij festivals of bedrijven en in de tafels worden afvalpalen en wegwerppallets verwerkt. Spullen die meestal worden afgedankt en achteloos weggegooid krijgen bij Tolhuijs zo een nieuwe functie en betekenis. Als die spullen er in hun nieuwe gedaante dan ook nog eens mooi uitzien (zo mooi dat mensen er graag hun interieur mee verrijken), is er sprake van een duurzaam Paard van Troje.

Tolhuijs: sociaal verantwoord produceren

Duurzaam en mooi… daar worden we bij Groter in Wonen al vrolijk van. Er is nog een derde eigenschap in het concept van Tolhuijs dat ons aanspreekt: de sociaal verantwoorde manier van produceren. De meubels en woonaccessoires van Tolhuijs worden vooral in sociale werkplaatsen en gevangenissen gemaakt. Zo leveren ook deze mensen, die vaak een afstand tot de arbeidsmarkt hebben, op een creatieve en zinvolle manier een bijdrage  leveren aan onze samenleving. De inspanningen leveren producten op die absoluut gezien mogen worden. De wandrekken zijn een fraaie aanvulling voor die kale muren in huis. Bovendien zijn ze veelvuldig aan jouw persoonlijke smaak en behoeften aan te passen. Er zijn talloze handige accessoires leverbaar, van rekjes en notitieblokken tot een platenspeler. De rekken zijn verkrijgbaar in diverse kleuren en verschillende afmetingen.

Een mooi merk om te ontdekken

Tolhuijs tafels zijn dan wel van afvalhout en afgedankt staal gemaakt, ze zijn evengoed een lust voor het oog. De tafels zijn leverbaar in standaardmaten, maar kunnen ook volledig op maat worden gemaakt. De hanglampen Spool begonnen hun leven als spoel voor lasdraad. Bij Tolhuijs worden die spoelen omgetoverd tot prachtige hanglampen. Zelfs de tussenpalen van hekwerken krijgen een nieuwe functie: ze worden bewerkt tot unieke, schitterende lampen. We krijgen het er warm van tijdens het schrijven… Shop de bijzondere meubels en accessoires van Tolhuijs bij woonwinkel Groter in Wonen en haal een fraai staaltje Duurzaam Dutch Design in huis!

 

lees meer lees minder
Inschrijven Nieuwsbrief

VOLG DE LAATSTE WOONTRENDS

Voornaam

Achternaam

E-mail *

Schrijf je nu in voor de inspirerende GIW-nieuwsbrief en je krijgt

€ 10,- KORTING

geldig bij besteding van minimaal
€ 150,- in onze woonwinkel.


Inschrijven

* velden verplicht

Nieuwsbrief popup bg Groter in Wonen
Logo Groter in Wonen

Schrijf je nu in voor de inspirerende GIW-nieuwsbrief en je krijgt

€ 10,- KORTING

geldig bij besteding van minimaal
€ 150,- in onze woonwinkel.

Het product is nu toegevoegd aan je verlanglijstje.
productnaam
GA NAAR VERLANGLIJSTJE

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie vindt u op onze Cookie policy pagina. OK