Blog Slapen 3 Augustus 2017:

Jouw GiW Styliste Imke Schols 
STER(K) IN SLAPEN

foto van Groter in Wonen by megroma.

T R O P I C O O L   S L A P E N

Wat is het de afgelopen periode weer warm geweest hè, heerlijk die zomer!

Althans, zolang je niet al te hard hoeft te werken, lekker naar buiten kunt en ook echt van het zomerzonnetje kunt genieten, toch? Want zeg nou zelf, in de slaapkamer zijn die tropische temperaturen niet altijd even fijn…  Ook op onze slaapafdeling liepen de temperaturen de afgelopen weken aardig op! Maar mij hoor je niet klagen, want ik hou er juist wel van om van de nood een deugd te maken; terwijl het kwik aardig steeg vond ik inspiratie tot het schrijven van deze extra lange zomerblog: “Tropicool slapen”

Want wat is er nou lekkerder dan na zo’n zwoele periode in een bed met fris beddengoed te kunnen stappen? We zijn nu zo’n beetje in de Nederlandse moesson beland, maar de zomer is nog niet voorbij! Dus hoe kun je nú voorkomen dat je bij een volgende hittegolf wéér de slaap niet goed kunt vatten door die vervelende nachtelijke zweetuitbarstingen? Je kunt natuurlijk heel veel bedenken om je hoofd zo koel mogelijk te houden tijdens de nacht,  zoals een goede ventilatie van de slaapkamer, veel water drinken, lauw douchen voor het slapengaan en je insmeren met een aloë vera lotion. Maar wist je dat het juiste beddengoed ook al veel kan schelen? Laten we eens een aantal verkoelende items uit onze collectie onder de loep nemen,  want om het slapen in de zomer aangenamer te maken kun je best een stapje verder gaan dan enkel overdag een donker holletje van je slaapkamer te maken en ’s avonds alles open te gooien. Tropicool slapen is méér.  Het bestaat uit een heel scala aan beddengoed dat samen zorgt voor jouw ideale tropicoole zomerdroom. 

DEKBED EN KUSSEN:
Het perfecte dekbed is er natuurlijk een waaronder je het behaaglijk warm hebt tijdens de wintermaanden, maar nooit te heet in de zomer! Een dekbed, maar ook het kussen, moet bij voorkeur dan ook goed ventileren en een frisse en zachte ‘feel’ hebben. Dan plakt het ook niet zo aan je huid als de temperatuur onder de dekens oploopt. Een goede vochtregulatie is daarbij dan ook heel belangrijk! Bij Groter in Wonen hebben we o.a. een drietal dekbedden met bijpassende kussens binnen onze eigen STER(k) in Slapen collectie, die gemaakt zijn van zachte temperatuur-regulerende materialen.

Sterk in Katoen
Geef jij de voorkeur aan een dekbed dat als een lakentje over je heen valt? Wanneer je het echt snel warm hebt is het wellicht verstandig om voor een luchtig katoenen dekbed te kiezen. Met een 100% hoogwaardig natuurlijk katoenen vulling en tijk ben je verzekerd van een uitstekende vochtregulatie en goede ventilatie. Het katoen is van nature ademend en daarom zeer geschikt voor de zomer. Ons katoenen dekbed is bovendien anti-allergisch en licht in gewicht. Voor optimale frisheid kun je het wassen op 40 graden.

 -Sterk in Wol
Hou je er ondanks de warmere temperaturen toch van om tijdens de nacht een beschermende deken op je lijf te voelen? Dat kan! Want wol zorgt ondanks de associatie met warmte voor een ongekende vocht regulatie en daarmee voor een verkoelende nachtrust. Het is niet voor niets dat mensen in warmere landen bij hoge temperaturen juist wollen kleding gaan dragen om zich te beschermen tegen de hitte. Wol heeft namelijk de eigenschap dat het heel wat vocht kan absorberen zonder dat het vochtig aanvoelt.  Zo kan wol ons warm houden in de winter en ’s zomers  lekker koel en droog . De vullingen van zowel ons wollen dekbed alsook het kussen zijn gemaakt van 100% zuivere Texelse scheerwol, met daar omheen een tijk van fris, koel en droog katoen.

Sterk in Dons
Hou je van het luxe vederlichte gevoel van dons? Het Sterk in Dons dekbed en kussen zijn de top in onze Sterk in Slapen collectie en staan garant voor maximaal comfort. De vulling van 100% witte Europese eendendons zorgt voor een extreem licht dekbed dat uitermate soepel om je lijf heen valt. Met een tijk van 100% hoogwaardig katoen wordt de temperatuur ’s nachts goed gereguleerd en profiteert je lichaam van een optimale nachtrust. 

De dekbedden uit onze Sterk in Slapen collectie zijn zowel als enkel en als 4-seizoenen dekbed in diverse maten verkrijgbaar, voor lekker luchtig slapen tijdens alle seizoenen.

MATRASBESCHERMERS:
Ook je matras kan wel een extra ventilerend laagje gebruiken tijdens broeierige nachten. Molton matrasbeschermers bieden een praktische en hygiënische bescherming tegen het doordringen van transpiratievocht in het matras. Kies daarom een molton die zorgt voor goede lucht toevoer en vocht afvoer. Groter in Wonen introduceert ook hierin enkele mogelijkheden.

- B-sensible topper/matras beschermer en hoeslaken in één
Dit hoeslaken dat tevens als matrasbeschermer dient, is gemaakt van Tencel. Deze natuurlijke bamboehoutvezel  zorgt voor een unieke vochtopname;  vocht wordt snel verspreid en verdampt, resulterend in een hygiënisch slaapcomfort. Huisstofmijt en bacteriën krijgen geen voedingsbodem. B-Sensible maakt van de Tencel vezel een uniek doek dat waterdicht is maar toch ventilerend. Door de Dermofresh onderzijde  werkt de matrasbeschermer namelijk als een ademende tweede huid. Het ligcomfort wordt zo niet aangetast, ondanks het feit dat het een waterdicht hoeslaken is. Dé oplossing bij hevige transpiratie, maar ook bij zwangerschap,  incontinentie of kinderen die zindelijk worden! In diverse maten en ook als topperbeschermer leverbaar.

- Cevilit W3DH Waterdichte & Ventilerende Molton
Geen klamme lakens meer dankzij de ventilerende 3-dimensionale toplaag én gegarandeerd waterdichte eigenschappen van deze matrasbeschermer. De badstoffen tussenlaag zorgt bovendien voor snelle en hoge vochtopname. De waterdichte PU onderlaag is licht ademend en ondoordringbaar voor vocht en huisstofmijt. In diverse maten verkrijgbaar, ook als kussensloop.

- M Line Smart Cover
De Smart Cover zorgt voor een stabiel en aangenaam slaapklimaat met uitstekende bescherming van het matras. Zie de Smart Cover als een extra ventilatie laag tussen lichaam en matras. De Smart Cover is wasbaar op 60  ͦC en geschikt voor elke matrashoogte tot 30cm. 

- Cevilit Climate Control 3D Comfort Molton
Een goede vervanger van de traditionele molton. De open structuur van de 3D toplaag garandeert een optimale ventilatie waardoor vochtige, warme lucht effectief wordt afgevoerd. Eventueel dan nog aanwezig vocht wordt snel opgenomen in de katoenen jersey onderlaag. Door de continue ventilatie verdampt dit vocht echter ook weer snel. Het resultaat: een comfortabel droog slaapklimaat. In diverse maten en ook als topperbeschermer leverbaar.

- Silvana Climate Control Kussenhoes
Verkoeling voor je hoofd. Dit kussensloop houdt de temperatuur van het hoofd op een constant niveau. Teveel aan warmte wordt opgenomen, om pas weer vrij te komen wanneer de temperatuur onder de optimale waarde daalt. De tijk is bovendien behandeld tegen huisstofmijt (anti-allergisch)  en je kunt het kussensloop  wassen op 60  ͦC. Het kussensloop verlengt absoluut de levensduur van je (silvana) kussen. Verkrijgbaar in de maten 60x70cm of 50x70cm.

Klaar voor een cooling down voor je bed?

Het bed is misschien niet de eerste plek waar je tijdens zomerse dagen verkoeling zou zoeken, maar laat dat nou wel het idee zijn van tropicool slapen. Kom daarom naar Groter in Wonen en bezoek onze Sterk in Slapen afdeling om deze zomer nog lekker fris te kunnen slapen, ook wanneer de zomerzon weer achter de wolken verschijnt!

Tot ziens in onze woon- en slapen winkel.

Jouw Sterk in Slapen Adviseur,

Imke

Terug naar boven
Groter in Wonen
"/>

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie vindt u in onze Cookie policy. OK